Loading...

Blog

Point store 1.0 ile Kargo ve kur yönetimi

Point store 1.0 ile Kargo ve kur yönetimi
POİNT STORE 1.0 İLE KARGO VE KUR YÖNETİMİ
  • Tarih : 25 Mart 2015, Çarşamba 14:13
  • Paylaşan : admin
  • Kategori : Point Store
  • Görüntüleme : 5472

Point web hizmetleri yazılımcıları yarafından geliştirilen Point store E-ticaret sistemimiz 1.0 versiyonu ile müşterilerimizin hizmetine sunuldu.

Kolay kullanılabilen basitleştirilmiş kontrol paneli ile, bilgisayar başında vakit geçiren çoğu son kullanıcının kullanabileceği altyapımız, e ticaret yönetiminin ülkemize özgü özellikleri göz önünde bulundurularak geliştirildi..

Gelişmiş kargo yönetimi

Gelişmiş kargo yönetimi ile ürünlerin özelliklerine göre her ürün içim ayrı kargo yöntemi belirleyebilme özelliği eklendi. Bu özellik ile ödeme aşamasında kargo yöntemi seçimi yerine, farklı kargo yöntemleri atanmış birden fazla ürün alınsa dahi toplam kargo fiyatını sipariş toplamına ekleyerek müşterinin gereksiz detaylardan kurtulmasını ve mağaza sahibinin standart kargo yöntemlerine uymayan ürünlerine özel yöntemler atayabilmesini amaçladık.

Örneğin kargo firmaları kimi paketleri hacmen kimilerini ise ağırlık üzerinden fiyatlandırmaktadır. Ürününüz hacmen küçük fakat ağır ise kargo firması ağırlığı üzerinden fiyatlandırma yapacaktır. Bir diğer ürününüz ise hacmen büyük fakat ağırlık bakımından hafif olabilir. Bu ürününüz ise firma tarafından hacmen fiyatlandırılacaktır.

Standart e-ticaret altyapılarında kargo yöntemleri genele uygulandığı için kimi zaman zarar edebilir ya da bu duruma engel olmak için ürün fiyatını yüksek tutmak zorunda kalabilirsiniz.

Point store ile örneğimizdeki ilk ürüne ağırlığa göre kargo yöntemini atarız. İkinci ürünümüze ise hacme göre kargo yöntemini atarız. Böylece ürünleriniz alındığında Anlaştığınız kargo firmasına göre ağırlık ya da hacim hesaplanarak kargo fiyatı sipariş toplamlarında gösterilir.

Örneğimizdeki her iki ürünü de aynı müşterinin aldığını düşünelim. Bu durumda da her ürün için hesaplama kendi kargolama yöntemlerine göre yapılır ve sonuçların toplamı sipariş toplamlarında görünür.

Kur bazlı fiyatlandırma

Point store E-ticaret sistemimizde ürünlerinizin her biri için farklı para birimi tercihi yapabilirsiniz.

Şimdilik Dolar ve Euro desteği olan sistemimiz kur farklarından doğacak zararınızı ortadan kaldıracağınız ve müşterileriniz için adil fiyatlandırma yapabileceğiniz bir para yönetimine sahip. Dolar üzerinden aldığınız ve yüksek sayılarda stok bulundurmadığınız ürünleriniz için fiyat girişini dolar olarak yapabilir ve aynı biçimde Euro ile aldığınız ürünlerin fiyat girişlerini Euro olarak yapabilirsiniz. Sitenin kullanıcı yüzünde tüm fiyatlar Türk lirasına çevirilerek gösterilir. İsteğinize bağlı olarak günde birkaç defa ziraat Bankasının kur sistemi üzerinden fiyatlar güncellenir. Sitenizde aynı anda Hem Dolar Hem Türk Lirası hem de Euro ile fiyat girişi yapabilirsiniz. Yazılımımız hepsini anlar ve ürüne atanmış olan para birimine göre Türk lirasına çevirir.